Pratite nas:

Goran Subotić za Glas Istre: Moramo privući investitore, sufinancirati razvojne tvrtke i zaposliti naše ljude

Goran Subotić sjednica

Goran Subotić SDP-ov je kandidat za gradonačelnika Rovinja koji će programom, u kojem je naglašena socijalna dimenzija, pokušati osvojiti glasove birača. 

- Moramo otvoriti Grad ljudima i približiti politiku građanima, odlučno govori Subotić pritom misleći na manjkav protok informacija od građana prema političarima zbog nepostojanja mjesnih odbora u Rovinju, ali i nezainteresiranosti mladih za politička zbivanja, kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. - Naša je ideja grad geografski podijeliti na pet jedinica, građani moraju imati svoje predstavnike u mjesnim odborima jer svatko u svom naselju najbolje poznaje probleme, smatra Subotić.

Ne krije da su im brojni istarski gradovi poput Umaga, Poreča i Labina poslužili kao primjer dobre prakse za promišljanje o programu i dugoročnoj viziji. - Rovinj dobrano kasni jer nismo imali kontinuitet rada u proteklih 30 godina. Primjer je industrijska zona za koju je plan davno donesen, ali realiziran tek u ovom mandatu. Lokacija na kojoj se sada nalazi zbog blizine centra bila bi idealna za stanovanje. Osim toga, ona je više trgovačko-uslužna, nego industrijsko-gospodarska, stoga moramo pronaći način kako privući investitore, sufinancirati razvojne tvrtke i zaposliti naše ljude 365 dana u godini, smatra Subotić.

Svjesni da je mladim ljudima otežano rješavanje stambenog pitanja, izgradnja POS stanova dio je njihovog programa.

- Uz stalno zaposlenje i rješavanje stambenog pitanja, mjere poput besplatnog vrtića i jaslica, uvođenje jednosmjenske nastave, potpuno subvencioniranje dopunskog zdravstvenog osiguranja i smanjenje lista čekanja za smještaj u domu umirovljenika, značajno bi podigle kvalitetu života, izjavio je Subotić. - Nedopustivo je da nemamo javni prijevoz koji bi stanovnike Rovinjskog Sela češće povezivao s Gradom, javne garaže i mehanizme kako ljeti smanjiti prometne gužve ili primjerice biciklističke staze koje nisu isključivo orijentirane na turističke kampove i naselja.