Zapisnik sa 1.Sjednice Gradskog vijećaPoziv na radni sastanak za formiranje tijela Gradskog vijeća

Nakon 1.konstituirajuće Sjednice Gradskog vijeća, a sukladno zakonskim odredbama pristupilo se je formiranju Radnih tijela-Odbora i komisija- pri Gradskom Vijeću Grada Rovinj-Rovigno.
Iz Poziva je vidljivo tko saziva sastanak za formiranje Radnih tijela Gradskog vijeća Grada Rovinj-Rovigno i tko je na isti pozvan, odazvali su se svi pozvani, te se je na vrijeme počelo sa radom.
Prihvaćena je zamolba oporbenih vijećnika za dostavom Statuta Grada Rovinj-Rovigno i Poslovnika rada Gradskog vijeća u ukorićenom i uvezenom formatu, kao i zamolba o potrebi službenog prevodioca za Talijanski jezik na sjednicama Gradskog vijeća.


Sastav Radnih tijela u mandatu 2013.-2017.

Rezultati , tj odnos Pozicije i Oporbe u Gradskom vijeću ostali su isti ( 11 vijećnika pozicije , 6 – oporbenih) i nakon Lokalnih izbora 2017. Promjena je u strukturi oporbe gdje Nezavisne Liste LADONJA i BRUNO POROPAT, na Lokalnim izborima 2017. ne sudjeluju, pojavljuje se ŽIVI ZID (sa 1 viječničkim mjestom), SDP ostvaruje 4 viječnićka mjesta ( u prethodnom sazivu Gradskog vijeća 2 mandata) , te HDZ 1 viječnićki mandat.


Vijećnici

Prijedlog Oporbenih vijećnika kod formiranja Radnih tijela bio je da se naslijedi istovjetni sastav iz prethodnog mandata, s time da Živi Zid nasljeđuje mjesta u Odborima umjesto Nezavisne liste Ladonja, dok SDP od Nezavisne liste Bruna Poropata, a HDZ istovjetno prethodnom mandatu. Na taj način se zadovoljavaju svi postotci rezultata izbora, pozitivni propisi i zakoni koji uređuju strukture gore navedena tijela, te se prati kontinuitet rada iz prethodnog mandata.

http://www.rovinj-rovigno.hr/gradska-uprava-i-organizacija/gradsko-vijece/pitajte-gradske-vijecnike/

Prijedlog sastava radnih tijela IDS-a

Usprkos prisustvu Predsjednika Gradskog vijeća i Pročelnice ureda Gradskog vijeća, Klub vijećnika IDS-a izlazi sa gore priloženim prijedlogom, ne vodeći računa o postotcima rezultata izbora, Izbornom zakonu i Gradskim propisima o strukturi Radnih tijela.
Inzistira se i na hitnosti odluka radi zakonskih termina predavanja izvještaja Gradskih službi, uz napomenu da će na 3. Sjednici Gradskog vijeća biti jedna od točki Dnevnog Reda «Promjena Poslovnika o sastavu i ustrojstvu radnih tijela Gradskog vijeća» te da su ovakova Radna tijela privremenog karaktera do navedene Sjednice.


Prijedlog oporbenih vijećnika za sastav Radnih tijela